Info-lezing noorderlichtreizen Seizoen 2019-2020

Zaterdag 8 juni tussen 10 en 12 uur in het Kasteel van Wurfeld (Maaseik)

Ook in het volgende noorderlichtseizoen - van september 2019 t.e.m. maart 2020 - zal ik weer heel wat prachtige noorderlichtreizen naar Fins Lapland en Noord-Noorwegen begeleiden. Deze reizen heb ik samen met Studio Arctic uitgewerkt, terwijl de Nederlandse touroperator Voigt Travel (Naarden) voor alle nodige documenten, reisbescheiden en verzekeringen zorgt. U boekt dus formeel bij Voigt Travel, en vliegt vanuit Rotterdam (Herfst) of Amsterdam (Winter) naar het hoge noorden. Daar wacht uw gids u op om er samen een onvergetelijke week van te maken. De meeste reizen worden begeleid door Ruben Weytjens, maar intussen is ons team van gidsen uitgebreid met enkele zeer goed opgeleide en enthousiaste noorderlichtgidsen. (Zie programma)

Concept reizen

Het betreft steeds volledig uitgewerkte 8-daagse groepsreizen, inclusief rechtstreekse vluchten, transfers, verblijf, dag- en avondactiviteiten, ontbijt en 3-gangen diner. (Voor individule reizen zonder reisleiding verwijs ik graag naar www.lapland.nl)
De verschillende reizen hebben elk hun eigen accenten, waardoor elke natuurliefhebber, avonturier en/of levensgenieter wel een reisje perfect op maat zal weten te vinden.
Verblijft u liever in een blokhut met eigen sauna en open haard in de uitgestrekte wildernis in Fins Lapland? Of maakt u liever een tocht doorheen verschillende landschappen, inclusief de Noorse fjorden? Of bent u dermate avontuurlijk ingesteld dat u een bezoek aan Spitsbergen als een hoogtepunt ziet? Bent u eerder het sportieve type, of doet u het liever rustig aan? Er zitten weekreizen tussen waarbij we een hele week op één locatie verblijven, maar ook 2 en 3 locaties bevinden zich in het aanbod. Kies maar!

Tijdens elke reis wordt dagelijks al het mogelijke gedaan om het noorderlicht onder optimale omstandigheden te kunnen spotten. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de week dusdanig goed in elkaar zit dat het noorderlicht nog slechts als kers op de taart zou kunnen worden beschouwd. Uiteindelijk is het noorderlicht een natuurfenomeen dat tijdens bijna elke heldere nacht wel in meer of mindere mate aan de hemel verschijnt, maar een garantie kan er uiteraard niet worden gegeven. Tijdens de avonden en nachten dat we het niet kunnen zien zal dit doorgaans te wijten zijn aan de bewolking. Dankzij het uitgekiende dagprogramma beleeft u echter sowieso een geweldige week.

Programma 2019-2020

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de afronding van de diverse reizen in Lapland en Noord-Noorwegen, zodat deze spoedig geboekt kunnen worden. 
Een overzicht met de verschillende data is wél reeds te vinden op deze pagina.
Onze noorderlichtreis “Ruska” (link) in de vroege herfstperiode is overigens reeds te boeken én gegarandeerd. Want wat vele mensen misschien nog niet weten: ook september is reeds een uitstekende noorderlichtmaand (vergelijkbaar met maart) en biedt wellicht een ideaal compromis voor de koukleumen onder ons.

Info-moment

U kunt op 8 juni a.s. in Kasteel Wurfeld als eerste de lancering van onze nieuwe reizen meemaken en eventueel meteen een plaatsje reserveren of een voorboeking maken.
Om 10 uur start een voordracht van ongeveer 30 minuten over het noorderlicht. Aansluitend worden de reizen, locaties en activiteiten toegelicht. Wat mag u verwachten en hoe bereidt u zich het best voor? Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen.


INFO-MOMENT NOORDERLICHTREIZEN SEIZOEN 2019-2020
ZATERDAG 8 JUNI 2019 - 10 tot 12 uur
KASTEEL WURFELD - Kapelweg 60 - 3680 Maaseik
INSCHRIJVEN:
 
Gratis via een mailtje met het aantal personen naar ruben [dot] noorderlichtman [at] gmail [dot] com